Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AŞI REDDİNE DÜZENLEME İSTEDİ

AŞI REDDİNE DÜZENLEME İSTEDİ

“Toplum sağlığı bireylerin tercihine bırakılamaz” diyen Türk Sağlık-Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, aşı reddine karşı yasal düzenleme yapılması gerektiğini savundu.

Başkan Zengin, aşı reddinin çocukları olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Türkiye’de aşılar hakkında sürekli yapılan kara propaganda geride bıraktığımız birkaç yıl içerisinde çok yol almış ve geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açması gibi tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır. Bu halk sağlığı sorununun geleceğimiz olan çocuklarımızı olumsuz şekilde etkilemesi de işin vahametini göstermektedir.” Dedi.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN KONULARIN BAŞINDA

Türkiye’nin çözülmesi gereken konulardan biri olduğuna değinen Başkan Zengin, “Yedi yılda çocuklarına aşı yaptırmayan ailelerin sayısı 183'ten 23 bine çıkmış, kızamık v.b gibi salgın hastalıklarının yok olmaya yüz tutmuşken binlerle ifade edilen rakamlara yükselmiştir. Bu rakamlara bakıldığında Türkiye’nin sağlığı için çözülmesi gereken konuların başında aşı reddi olduğu açıktır.” Dedi.

UZMANLAR AŞIYI ZARURİ GÖSTERİYOR

“Bazı ülkelerde aşıyı reddedenlerin toplumsal hayatta tecrit edilmesine kadar bir dizi uygulama olduğu düşünüldüğünde aşı reddi üzerinde ısrarla durulması gereken bir meseledir.” Diyen Başkan Zengin, “Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere ilgili kurum ve bilim adamlarının çalışmaları ve açıklamaları aşıyı zaruri gösterirken; konunun uzmanı olmayan, bilimsellikten uzak kişilerin yaptıkları açıklamalar, yazdıkları yazılar ve bunların üstüne hukuki boşluklar nedeniyle halk sağlığın tehlikeye düşürülmesi kabul edilemez.” Dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Zengin, “Devletin toplum sağlığını koruması gibi bir görevi de olduğuna göre aşı reddi konusunda süratle önlem alınmalı, çare bulunmalı ve aşı reddini tamamen ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir.” Diyerek yasal bir düzenleme yapılması talebinde bulundu. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false