Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

5575 TL PROMOSYON ALACAKLAR

5575 TL PROMOSYON ALACAKLAR

 

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Sağlık-Sen’in katılımıyla birlikte sağlık çalışanlarının promosyon ihalesi yapıldı.

Önümüzdeki yıldan itibaren 5 yıl süreyle sağlık çalışanlarının maaşlarını alacağı bankanın ve promosyon miktarının belirlenmesi amacıyla Ordu Sağlık İl Müdürlüğü’nde ihale gerçekleştirildi.

SEVİNDİREN BİR SONUÇ

İhaleden kendilerini ve meslektaşlarını sevindiren bir sonuç çıktığını belirten Sağlık-Sen Ordu İl Başkanı Ahmet Yılmaz, “Ben öncelikle bu ihalenin gerek gerçekleştirilmesi sürecinde ve gerekse ihale aşamasında büyük gayret gösteren, Sağlık çalışanlarının daha iyi promosyon ödemesi için çabalayan başta İl Sağlık müdürümüz Dr. Sayın Mustafa Kasapoğlu olmak üzere, Destek Hizmetleri Başkanımız ve diğer başkanlarımıza, bankaları bizzat gezerek, ihale öncesi görüşmeleri birlikte yaptığımız Başkan Yardımcımız Murat Yavuz Ladikli’ye ve emeği geçen tüm Müdürlük çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

EN YÜKSEK ZİRAAT BANKASI VERDİ

Sağlık-Sen Ordu İl Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada yetkili sendika olarak katıldıklarını belirterek, “Bizler, bir haftadır tüm bankalarımızla bire bir görüşerek, taleplerimizi kendilerine ilettik. Bugün çıkan sonuçtan da anlaşılacağı gibi, ihaleye giren tüm bankalar, Sağlık-Sen’in talepleri doğrultusunda taahhütlerde bulundular. Sonuçta da en yüksek rakamı veren Ziraat Bankası 5 yıl süreyle çalışanlarımızın maaşını vermeye hak kazandı. Bugünkü ihale ile her bir çalışanımız 5575 TL Promosyon ödemesi alacak. Ödeme 2020 Şubat ayında hesaplarımıza yatacak. Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

BU MÜCADELEMİZİ KAZANDIK

Türkiye’de promosyon ödemelerinin sağlık çalışanlarına verilme mücadelesini Sağlık-Sen’in başlattığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Hepiniz de biliyorsunuz ki, geçmişte bu promosyon bedelleri yine dağıtılıyordu. Ancak sağlık çalışanlarımız bundan faydalanamıyordu. Biz Yetkili sendika olduktan sonra, promosyon bedellerini sağlık çalışanlarının alması yönünde büyük mücadele ettik. Ve sonuçta bu mücadelemizi kazandık.” Dedi.

ÖDEMEYİ TEK SEFERDE YAPACAK

İhaleyi kazanan bankanın bu ödemeyi tek seferde yapacağını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Ayrıca bu 5 yıllık süre içerisinde sağlık çalışanı tayini çıkıp şehirden ayrıldığı zaman promosyonun tamamını da ya da geri kalan kısmını iade etmeyecek. Başka bir ilden şehrimize tayinle gelen sağlık çalışanı da bundan yararlanabilecek. Örneğin; şehrimize geldiğinde anlaşmanın bitmesine kaç ay kaldığı hesaplanıp, kendisine ödenecek ne kadar zaman kaldıysa o kadar süre için promosyon ücretini çalışanımız alacak.” Dedi.

Başkan Yılmaz açıklamasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek ihalenin hayırlı olmasını diledi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı