Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

37 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

37 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

 

 

 

Ordu Devlet Hastanesi’nde rüşvet karşılığında usulsüz engelli raporu düzenlenmesi operasyonuyla ilgili olarak Ordu Valiliği’nden açıklama geldi.

 

Ordu Valiliği; Ordu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu bölümündeki bazı kamu görevlilerinin maddi menfaat karşılığında usulsüz engelli raporu düzenlendiği bilgisinin alındığını ve Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda 37 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

 

Alınan Usulsüz Engelli Raporları ile şüphelilerin ÖTV indiriminden faydalanarak sıfır araç satın aldıkları, kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli faydalandıkları (belediye hizmetleri, Ulaşım, Telekomünikasyon vb.), Muhtaç ve Engelli aylığı aldıkları ve malulen emeklilik gibi haklardan faydalanmak istedikleri tespit edildiği belirtilen açıklamada alınan usulsüz engelli raporları nedeniyle kamudan sağlanan muafiyetler ve alınan nakdi yardımlar ile kamunun dolandırıldığının tespit edildiği bildirildi.

 

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca; Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 27 Aralık 2019 günü eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 37 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

 

Açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

“Yakalanan şüphelilerden adli işlemleri tamamlanan 20 şüpheli savcılık talimatı ile salıverilmiştir. 17 şüpheli ise Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurumu Aleyhine Nitelikli Dolandırıcılık ve Rüşvet iddiasıyla 30.12.2019 günü Adliyeye sevk edilmiştir.  (4) şüpheli Savcılık Makamından salıverilmiş, (10) şüpheli hakkında adli kontrol ile yurtdışına çıkış yasağı kararı verilmiş ve (3) şüpheli tutuklanmıştır.” Haber: Cemil ORDU

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı