Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

320 MiLYON HiBE

320 MiLYON HiBE

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 25 Kasım 2019 tarihinde IPARD II Programı Sekizinci Başvuru Çağrı İlanını yayınladı.

TKDK’nın 8. Başvuru Çağrı İlanıyla ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, TKDK’nın süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara önemli kaynak ve destek sağladığını söyledi.

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin değerlendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunan TKDK 8. Başvuru Çağrı İlanının yatırımcılar, müteşebbisler, üreticiler, çiftçiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından finanse edilen TKDK’nın sağladığı destek ve hibelerle, geliri yüksek ve çok verimli işletmeler, tesisler kurulmaktadır. Bu işletme ve tesisler, hem sağladıkları katmadeğer, hem de yarattıkları istihdamla ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamaktadır. TKDK’nın, 25 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan yeni programında, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörleri desteklenecek. Süt, kırımızı et, kanatlı eti, su ürünleri, sebze ve meyve sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile işletmesini büyütmek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz. Bu imkanları değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Sağlanan bu destekler, ilimiz için de, ülkemiz içinde önemli imkan ve fırsatlardır” dedi.

TKDK’nın 8. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için 02.01.2020 – 31.01.2020 tarihleri arasında TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.

8. Başvuru Çağrı İlanı konusunda daha detaylı bilgi; Akyazı Mahallesi 793. Sokak No:18 adresinde bulunan TKDK Ordu İl Koordinatörlüğünden veya 444 8 535 ve 0 452 212 13 48 nolu telefonlardan alınabilir.  Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false