Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

31 ARALIK SON!

31 ARALIK SON!

 

Toprak Mahsülleri Ofisi 31 Aralık tarihinden sonra fındık almayacağını duyurdu.

Hububat ve bakliyat ürünlerinin piyasalarını düzenlemekle görevli olan Toprak Mahsülleri Ofisi, 2019 yılı sezonunu 31 Aralık itibariyle kapatacaklarını ve bu tarihten sonra yeni sezona kadar fındık almayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nın emri ile 2019 yılında fındık, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir ürünlerinin piyasalarını düzenlemekle görevlendirildiğini beyan eden TMO yaptığı açıklamada, doğru ve zamanında uyguladığı politikalarla fiyatların hasat döneminde üretici aleyhine düşmesini ve muhtemel mağduriyetleri önlediğini açıkladı.

TMO’dan yapılan açıklamada; “Fındık hasadı Eylül ayının sonunda, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir hasadı ise Ekim ayının ilk haftasında tamamlanmıştır. Söz konusu ürünlerde piyasa fiyatları üretici ve ihracatçı lehine seyretmekte olup cari tarih itibariyle Kuruluşumuza ürün arz edilmemektedir.” Denildi.

TMO yaptığı açıklamada; “Fındık, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir alımları 31 Aralık 2019 tarihinde sona ereceğinden, Kurumumuza ürün satmak isteyen üreticilerimizin yılsonuna kadar ürünlerini TMO alım noktasına teslim etmeleri önem arz etmektedir.” Diyerek üreticilerin yıl sonuna kadar ellerindeki ürünleri getirmesini istedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı