Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


ZENGİNİN PARASI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİ

ZENGİNİN PARASI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİ


 

Öyle bir garip ülkede yaşıyoruz ki; bir tarafta on bin lira ile hayat mücadelesi verip geçinmeye çalışanlar, diğer tarafta parayla top oynayanlar. Hani derler ya "bu taksimi kurt kuzuya yapmaz" diye. Biz ne yazık ki insanlarımıza yapıyoruz bu taksimi. 

Adam milletvekili vekil maaşı alıyor. Daha önce de saltanat gibi yıllarca milletvekilliği yapmış birde vekillikten emekli maaşı alıyor. Zavallım bu parayla nasıl geçinecek ki. Biraz uyanıksa ve "liderim bilir" diyen cinsinden ise bir kaç büyük şirketinde yönetim kurulu üyeliğini kapıyor ve oralardan da bir kaç maaş alıyor. Dolayısıyla maaşı bir kaç yüz bini buluyor.

Ne de olsa siyasetin nimetleri. Vatandaşların derdine çözüm bulması gerekenler menfaat ve çıkarlarının derdine düşüyorlar. 

Kimisi 600-700 bin liralık saatiyle helal yoldan kazandım kime ne pozu verirken, kimisi de bilmem nerede yediği ıstakozu paylaşarak açlık sınırında yaşayan milyonlarla kafa buluyor.

AK Parti iktidarından önce kapısında el arabası olmayan çoğu haramzade şimdi 4x4 bir kaç milyonluk Jeep'inin direksiyonundan havalı pozlar paylaşıyor. Kimse de bunlara bunu nereden ve nasıl kazandın bir izah et bakalım diyemiyor.

Ehliyetsiz ve liyakatsiz adamlar bir yerlerden torpil bulmuş önemli makamları işgal ediyor o makamı gerçekten temsil edecek adamlar siyasilerin emir kulu olmadığı için uzman sıfatı ile boş boş geziyor.

Memleket yağma hasanın böreği olmuş adamı olan yiyip içiyor yemeğe ihtiyacı olanlar ise aç geziyor.

Bizim de çenemizi zengin malı yoruyor.