Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ÜRETİCİ, ÇOK SEVİNECEK!

ÜRETİCİ, ÇOK SEVİNECEK!

ÜRETİCİ, ÇOK SEVİNECEK!

Türkiye'nin tarım ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Alan Bazlı Gelir destek ödemelerinde fındık üreticilerini sevindirecek haber sonunda geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, stratejik öneme sahip bu tarımsal ürünün üretimini artırmak için çiftçilere çeşitli destekler sunmaya devam ediyor.

Türkiye’nin, dünya fındık üretiminin lideri konumunda olduğu ve yıllık yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde ettiği, bu gelirden ise ülke ekonomisine büyük katkıların sağlandığı fındıkta, Alan Bazlı Gelir desteği ödemelerinde beklenen haber geldi. 

Tarım ve Orman Bakanlığının, fındık üreticilerinin üretim öncesi masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla can suyu niteliğinde sağladığı destek ödemeleri, 10 Mayıs 2024 Cuma günü (Bugün) hesaplara yatıyor. 

BUGÜN HESAPLARDA!

Konuya ilişkin bilgi veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, destek ödemelerinin 10 Mayıs Cuma akşamı (Bu akşam) üreticilerin hesaplarına yatacağını açıkladı. 

Geçtiğimiz yıl 7 Nisan’da hesaplara yatırılan ve bu yıl 31 Mart yerel seçimlerinden kaynaklı ertelenen Alan Bazlı Destek ödemelerinin başladığını söyleyen Başkan Akça, “Yoğun çabalarımız sonrasında Alan Bazlı Destek ödemeleri, 10 Mayıs 2024 Cuma günü (Bu akşam) saat 18:00’den sonra Ziraat Bankası hesaplarına yatacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KAYIT ŞART!

Üreticilerin destek alabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtın şart olduğunu da hatırlatan Başkan Akça, “Fındık üreticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sunduğu destekleme ödemelerinden faydalanabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydolmalıdır. Bu sistem, çiftçilerin hangi ürünleri yetiştirdiklerini devlete bildirmelerini sağlayarak, uygun destek ödemelerinin yapılmasına olanak tanıyor” diye konuştu. 

KORKULAN OLMADI!

Geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle zirai dondan etkilenen bahçelerin olup olmadığı konusunda da bilgi veren Akça, “Yapmış olduğumuz araştırmalar ve bilgilerde zirai donla alakalı bir etkilenme söz konusunun olmadığı tespit edildi. Geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlere kar yağdı ama ürünü etkileyecek eksi derecelerde soğuk oluşmadığı için zirai don ile alakalı korkulan olmadı. Zirai donun oluşması için eksi 5 derecelerinin görülmesi lazım” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 21.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı