Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

DEMOKRASİNİN SEMBOLÜ!

DEMOKRASİNİN SEMBOLÜ!

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bağımsızlık ve demokrasimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü  vesilesiyle dünyada bir benzeri daha olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çocuklarına armağan eden bir milletin mensubu olmanın kıvancıyla, büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan 1920, aziz milletimizin bütün olumsuz koşullara rağmen dünyaya kendi varlığını, küllerinden yeniden doğuşunu haykırdığı tarihtir. Ne mutlu bize ki istiklal mücadelesini "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir." düsturunu yüce Meclisimizin duvarına yazarak noktaladık. İnanıyorum ki bu gurur, kahramanlık destanlarıyla örülü Türk tarihinin en güzel sayfalarından biri olarak yarınlarımıza ışık tutmaya devam edecektir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin açıldığı günü çocuklara bayram ilan ederek yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımıza verdiğimiz değeri bütün dünyaya haykırmıştır. Ne mutlu bize ki dünyada çocuk bayramı olan tek millet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Sevgili Çocuklar;

Çok zor koşullarda, çok çetin mücadeleler vererek kazandığımız egemenlik ve bağımsızlığımızı, değişen dünya şartlarında yaşatma ve yüceltme sizlerin temel görevidir. Bu bilinçle birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bilimi temel alıp milli ve manevi değerlerimizden sapmadan bu aziz milletin geleceğinin teminatı olacağınızdan zerrece şüphemiz yoktur. Zira "Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur."

Büyük Türkiye Yüzyılı yolunda köklü tarihiniz, zengin medeniyetiniz, manevi değerleriniz ve sarsılmaz milli iradenizden alacağınız güçle milletimizi daha aydınlık, daha müreffeh yarınlara taşıyacağınıza inancımız tamdır.

100. yılını geride bırakan Cumhuriyet'imizin, kadim devlet geleneğimizin son örneği olarak daha bir anlam kazandığı bu güzel günde, Millî Mücadele'mizin başkomutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu ve bu bayramı sizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı yürekten kutluyor; hepinize birlik, kardeşlik ve barış içinde aydınlık yarınlar temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

 

 



  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı