Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BİLİM FUARI AÇILDI

BİLİM FUARI AÇILDI

Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışı yapıldı.

Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen "TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarının" açılışı gerçekleştirildi. 

Düzenlenen açılış törenine Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Şube Müdürleri Demiray Getmez ile Hürrem Tanrıverdi, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 

Bilim fuarının açılış konuşmasını Okul Müdürü Salim Şahin yaparak katılımcılara hazırladıkları bilim fuarını genel hatlarıyla tanıttı. 

Okul Müdürü Salim Şahin, "TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl birincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. İlimizde projesi kabul edilen tek özel eğitim okulu olmamız bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarımızda fizik alanında 2, biyoloji alanında 1, teknoloji ve tasarım alanında 2 proje olmak üzere 5 projeyi 10 öğrencimiz, 6 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projeleri bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Değerli misafirlerimiz proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, programımıza katılan siz değerli misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Erkan Karahan, konuşmasında TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarının düzenlemesinde emeği geçen öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerini tebrik etti. 

Kaymakam Karahan’ın konuşmalarının ardından kurdele kesim töreniyle birlikte protokol üyeleri ve konuklar fuar sergi alanını ziyaret ettiler. 

Kaymakam Erkan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ile birlikte öğrencilerin sergiledikleri projeleri inceleyip öğrencilerden yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Özel eğitim öğrencileri tarafından hazırlanan bilim fuarı, ilimizde özel eğitim alanında kabul edilen tek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı olması nedeniyle ayrı bir önem kazanmaktadır. Hazırlanmasında emeği geçen özel öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik eder; çalışmalarında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi



  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.3 ° / 10.8 ° Güneşli