Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ALTIN DÖNEM!

ALTIN DÖNEM!

ALTIN DÖNEM!

 

ORDU KARADENİZ’İN GİRİŞ KAPISI!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasının kutlandığından bahseden İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’nun pandemiden sonra altın dönemini yaşadığını söyledi. 

“ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK”

“İlimizde Turizm Haftasını kutlama etkinliklerimize başladık” diyen İl Müdürü Uğur Toparlak, “Haftanın açılışını gerçekleştirdik. Kursiyerlerimizin katılımlarıyla resim sergisi açtık. Sayın Valimiz Muammer Erol’un önderliğinde Rüsumat No:4 gemisini ve açık hava basın müzesini ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde de inşallah haftayla ilgili etkinlikler devam edecek” dedi. 

“TRENDİMİZ HEP ARTIŞ HIZINDA”

“Ordu turizmi pandemiden sonra altın dönemini yaşıyor” diyen Müdür Toparlak, “2022-2023 yılının Ocak ayı istatistiklerine baktığımızda ilimizde 670 bin 214 kişi konaklamış. Bir önceki yılın istatistiklerine baktığımız da ise 565 bin 491 iken bu rakam 670 bin 214’e yükselmiş. Yani ortalamaya baktığımızda yüzde 20 artış olmuş. Bir önceki yıllara kıyasladığımızda trendimiz hep artış hızında. Yabancı turistlerinde her yıl arttığını görüyoruz. Bu artışlar Ordu’nun ilerleyen süreçte geleceği parlayan bir yıldız haline geleceğini görüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“MİSAFİR ÇEŞİTLİLİĞİ AÇISINDAN EN ZENGİN İLLERDEN BİRİYİZ”

“Bizim en büyük sıkıntımız tanıtım ve desnasyonların oluşmasıydı” diyen Toparlak, “Ordu’da 2019 yılından bu yana çok önemli desnasyon odaklı çalışmalar yapıldı. Yoroz Kent Ormanı, Çambaşı Kayak Merkezi, Fatsa Adası, Hoynat Adası, Fatsa İlçesi Gaga Gölü, Ünye İlçesi Asar Kaya Kent Ormanı, At Çiftliği, Ünye Kalesi gibi markalarla Ordu buluştu. Bunların sayısı çoğaldıkça misafirlerimizin de konaklama sayısı çoğalacaktır. Ordu’nun her geçen yıl hem konaklama istatistiği artacak, hem de misafir kalitesi artacak. Dünyanın her yerinden misafir alıyoruz. Misafir çeşitliliği açısından en zengin illerden biriyiz. Hem tarihi, hem doğa, hem de deniz yönünden mavi bayrak kriterini hak etmiş plajlarımız var. Bu vesileyle Ordu çok şanslı. Önümüzde ki yıllarda sıcaklıkların artması Ordu’nun cazibesini daha da artıracak diyebiliriz.” 

“ORDU KARADENİZ’İN GİRİŞ KAPISI”

“Kültür turizmimiz açısından çok önemli bulduğumuz kurul kalesi çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Müdür Toparlak, “Eski vali konağımız müze olacağı için müze oluşumu için gerekli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fatsa Cıngırt Kalesini bu yıl arkeolojik araştırma kazısı yapacağız ve kazıya açacağız. Fatsa Kurtuluş mahallesinde arkeolojik kazı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ünye’de eksiklerimizi tamamlayacağız. Bir taraftan yeni desnasyon oluşturmak için hem büyükşehir belediyemiz hem de ilçe belediyelerimiz ile desteklemek kaydı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ordu, Karadeniz’in giriş kapısı konumunda. 120 km sahile koyları, plajları olan, aynı zamanda Türkiye’de en çok şelalesi, yayları olan ve içerisinde aktivite ve kültür barındıran bir şehir. Bu güzelliklerimizi misafirlerimizle paylaşmak istiyoruz. Bunları bir turizm ürünü haline dönüştürmek istiyoruz. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Ordu, ülkemizin aldığı turizm pastasından daha çok pay alacak ve daha iddialı bir konuma gelecek diye düşünüyorum” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu